Norsk nyhetsbrev 01-2012 - Creaza 4.0 er lansert!

Skrevet af Carl Morten Knudsen den 18-09-2012 12:02:27

Creaza 4.0 med “Verdensrommet” og helt ny “Mindomo” er lansert!

Creaza er i vekst både på bruk, innhold og funksjonalitet. Nye kunder i mange land tar i bruk Creaza Premium på alle nivå. Vi er veldig glade over at alle elever og lærere i København kommune og Fredriksberg kommune i Danmark nå skal ta i bruk Creaza Premium gjennom UNI-login. Det er også svært gledelig at alle studenter og ansatte ved Universitetet i Nordland og ved Høgskolen i Harstad nå har fått tilgang til Creaza Premium.

I løpet av få dager vil elever og lærere i nærmere 50 kommuner i Sverige få tilgang til Creaza Premium gjennom "Mediapoolens" Pedagogisk Fönster. 200 000 elever og lærere vil få tilgang til Creaza Premium gjennom sin læringsportal, og vi gleder oss til å se enda flere gode faglige og kreative elevproduksjoner fra Sverige.

Creaza er veldig stolte over å kunne annonsere at vi nå har lansert Creaza 4.0. Blant mange nyheter er en av de viktigste lanseringen av «Verdensrommet», et helt nytt naturvitenskaplig «Univers» i Cartoonist-verktøyet. Verdensrommet er et gjennomgående tema i Naturfag på samtlige trinn i det 13- årige skoleløpet, og Creaza har utviklet det nye universet i samarbeid med flere lærere samt en norsk astrofysiker.

Verdensrommet

Mulighetene er mange!

I dette universet finner man en rekke spennende bakgrunner, planeter, stjerner og rekvisita. Man har også mulighet til å belyse ulike fenomener, som månens faser, jordas årstider, dag og natt osv.

Kanskje ønsker man å illustrere hvordan solsystemet vårt ser ut, vise hvordan en stjerne utvikler seg, eller beskrive romfartøyet Curiosity sin ferd til Mars?

Som alltid kan man importere tegneserien til Creazas MovieEditor. Her kan man legge til musikk, voice-over, overganger og andre effekter, dersom man ønsker det.

Cartoonist inneholder nå hele 20 ulike univers med stor spennvidde i innhold!

Se eksempelfilm laget med Verdensrommet i Cartoonist og Creaza MovieEditor

 

Ny Mindomo:

Creaza har også lansert en helt ny versjon av tankekart-verktøyet Mindomo. Den nye versjonen inneholder en rekke forbedringer og mange nye muligheter og funksjoner.

Vi er overbevist om at våre brukere vil se en rekke nye pedagogiske muligheter med «Nye Mindomo». Den kanskje største forbedringen i Mindomo heter Presenter. Dette er et fantastisk redskap, som blant annet gjør det mulig å zoome inn på tankekartet, og på den måten kunne fokusere på ett og ett emne om gangen. Dette gjør det mulig å presentere ditt tankekart på en langt mer ryddig og oversiktlig måte. Med Presenter får man et nytt og moderne presentasjonsverktøy.

Se film om Mindomo Presenter:

 

Andre forbedringer er:

• Sett inn bilder direkte fra Flickr, Google, Bing eller Wikipedia
• Sett inn film fra YouTube, Vimeo, Creaza eller egne filmer
• Spill inn lyd direkte
• Sett inn lyd fra Creaza eller egne lyder
• Ny layout og en rekke nye temaer
• Nye funksjoner for oppgaveinformasjon og arbeidsflyt
• Eksporter til bildeformat

Vi har også gjort store forbedringer back-end for økt ytelse og enda bedre brukeropplevelse. Det er blant annet laget en ny og raskere lagringsprosses, forbedret eksport og økt serverkapasitet.

New Mindomo

Sjekk også vår nye Cartoonist App til iPad. Kraftig forbedret og nå med støtte for IOS 6.

Skoler med lisens: http://itunes.apple.com/us/app/creaza-cartoonist-edu/id517574464?mt=8

Enkeltbrukere: http://itunes.apple.com/us/app/creaza-cartoonist/id517674681?mt=8

 

 

Kategorier: Upgrade, 21st Century skills, Digital skills, Creaza tools, App Store, Space, Creaza Education, Digital competence, Creaza 4.0, Mindomo, iPad, Cartoonist, Creaza, Language learning, Animation