Bli kjent med Alfabetplaneten!

- leken og kreativ begynneropplæring

På Alfabetplaneten utvikler elevene lese- og skriveferdigheter gjennom sosial og lekende læring i et engasjerende univers.

Velkommen til Alfabetplaneten!   

På Alfabetplaneten blir elevene invitert inn i en ny verden med bokstavkarakterer, følgesvenner og en rekke morsomme, tankevekkende og spennende historier.

Her kan elevene utfolde seg gjennom lek, aktiviteter, utforskning og aktiv deltakelse, i tillegg til at de kan hoppe rett inn i fortellingene og dikte videre selv. Sammen utforsker og reflekterer elevene over bokstaver, lyder, begreper, sanger, rim, regler og fortellinger. Alt for å lære seg å lese og skrive! Bli med oss på reisen, du også!

 

En samling av noen av karakterene fra alfabetplaneten på rekke bortover.

Er du lærer og vil prøve?

alfabetplaneten_norsk (1)

Bli med inn i en verden der nysgjerrighet, utforskertrang og det skapende står i fokus for elevene!

– Alfabetmesteren

Hva er unikt med Alfabetplaneten?

 • begynneropplæring

  Aktiv og utforskende begynneropplæring

  La elevene gå på oppdagelsesferd! De finner lydstøtte, glade bokstaver og mange oppgaver der de selv kan være med på å bygge historier samtidig som de tilegner seg lese- og skriveferdigheter. 

 • kompetanse

  Sosial kompetanse gjennom lek

  Bli med på oppdagende skriving i skogen eller syng med om følelser! På Alfabetplaneten finner du leker, rim og regler, aktiviteter og sanger som fremmer lese- og skriveglede og støtter utvikling av sosial kompetanse. 

 • inkludering

  Mestring og inkludering

  I Alfabetplanetens verktøy, Cartoonist, kan elevene utfolde seg i et kreativt univers som fremmer tilpasset opplæring og mestring uansett forutsetninger. La elevene og kreativiteten blomstre!