Toppmenyen

Hamburgermenyen (de tre strekene)

Once you click on the icon, a number of features will be displayed

Top Toolbar - App Menu

1. Lagre (autolagret): Dine endringer lagres automatisk.
  2. Lag en kopi: Lag en kopi avtankekartet ditt.
  3. Gi nytt navn: Her kan du endre tittel på tankekartet
  4. Last ned: Velg mellom en rekke ulike formater:
  • PDF
  • OPML-fil (.opml)
  • Microsoft Project (.mpx)
  • HTML (.html)
  • Bildefil (.png)
  • Microsoft Excel Formats
  • Microsoft Word Format (.rtf)
  • Microsoft PowerPoint (.ppt)
  • Mindomo File (.mom)
  • Freemind File (.mm)
  • MindManager File (.mmap)
  1. Kartegenskaper: Rediger tittel, beskrivelse osv.
  2. Utskrift: Skriv ut tankekartet ditt.
  3. Verktøy: Her kan du blant annet se alle endringene som har blitt gjort.
  4. Snarveier: Oversikt over hvordan man kan utføre operasjoner med hurtigtaster.
  5. Vis som sammendrag: Her kan du se oversikt over tankekartets emner.
  6. Kartegenskaper: Rediger tittel, beskrivelse osv.
  7. Hjelp: Her kommer du til Mindomos hjelpesider.
Top Toolbar - App Menu

Angre og Gjør om

1. Angre: Slett din siste endring.
  2. Gjør om: Få tilbake din siste endring.

Angre and Gjør om er slått av når man samarbeider i sanntid. I tillegg er de slått av dersom det samme tankekartet åpnes fra flere ulike steder samtidig.

Top Toolbar - Undo and Redo

Sett inn emne

Pluss-ikonet lar deg legge nye emner til tankekartet ditt. Du kan gjøre endringer på emneboksen ved å klikke på pilen oppe i høyre hjørnet.

Top Toolbar - Insert Topics

Sett inn relasjon

1. Ved å trykke på relasjons-ikonet, kan du legge til en relasjon mellom to emner.
  2. For å gjøre endringer, er det bare å holde musepekeren over relasjonen og så klikke på pilen i høyre hjørnet på boksen. Du vil da få disse valgene:
  • Slett: Fjern relasjonen.
  • Rediger etikett: Her kan du gi relasjonen en tittel/beskrivelse.
  • Slett etikett: Fjern tittel/beskrivelse fra relasjonen.
  • Farge: Velg farge på relasjonen.
  • Tykkelse: Velg tykkelse på relasjonen.
  • Utseende: Velg om relasjonen skal være formet som rett linje, bue eller vinkel.
  • Mønster: Velg mellom ulike typer mønster på relasjonen.
  • Piler: Velg relasjonens retning(er).
Top Toolbar - Relationship

Temaer

1. Temaer: Velg blant de ulike temaene i listen.
  2. Tema-stil: Velg hvordan emneboksene skal se ut.
  3. Kartets bakgrunn: Velg farge på tankekartets bakgrunn.
  4. Autojuster: Emneboksene dine vil omorganiseres automatisk.
  5. Tema-editor: Skap egne personlige temaer.
  6. Importer tema: Velg tema fra din datamaskin.
  7. Eksporter tema: Last ned tema til din datamaskin.
Top Toolbar - Map Themes

Tema-editor

Benytt deg av muligheten til å skape dine egne skreddersydde tankekart-temaer. Du kan opprette opp til seks ulike varianter som vil lagres under Temaer

1. Returner til tankekartet: Når du har oprettet et tema, kan du gå tilbake til selve tankekartet.
  2. Angre og Gjør om: Angre eller gjør om dine siste endringer.
  3. Temaer: Du kan velge å gjøre endringer på et av de eksisterende temaene.
  4. Lagre: Arbeidet ditt lagres automatisk.
  5. Angi som standard: Klikk her for å bruke dette temaet i dine fremtidige tankekart.
  6. Slett tema: Fjern et tema du har laget.
  7. Oversikt: Du kan opprette opp til seks ulike temaer som vil vises både her og under Temaer
Top Toolbar - Themes Editor

For å endre stil på emneboksene klikker man på pilen oppe i høyre hjørnet for å åpne kontekstmenyen. Du kan kun endre ett nivå om gangen: sentralt emne, hovedemne, underemne osv.

1. Font: Her kan du velge tekstformat, tekstjustering, skriftstørrelse, tekstfarge og bakgrunnsfarge.
  2. Temaer: Bruk denne til å velge et av de ferdiglagde temaene for emnebokser, eller Kopier stil, eller Fjern stilsett.
  3. Form: Velg en form til dine emnebokser og Tilpass koblinger
Top Toolbar - Topic Style

1. For å tilpasse stilen på en relasjon klikker man på den og så pilen oppe i høyre hjørnet på den lille blå boksen. Du kan da endre relasjonens farge, utseende, mønster og piler.
Top Toolbar - Relationship Style

1. For å tilpasse kantlinjen klikker man på pilen som dukker opp i venstre hjørnet. Da kan du gjøre endringer på Kantlinjefarge og Linjestil.