Lag et tankekart!

Første steg

Etter å ha klikket Lag på en Mindomo-oppgave, vil Mindomo åpnes i redigeringsmodus.

Creating your first mind map

Emnetyper

Det finnes fire ulike emnetyper:

1. Sentralt emne
  2. Hovedemne
  3. Underemne
  4. Flytende emne

Endre tittel på emner

1. For å endre tittel på et emne er det bare å klikke på det og begynne å skrive.
  2. For å legge til en ny linje inni en emneboks plasserer man musepekeren på slutten av teksten, holder inne SHIFT og trykker på ENTER.

Legg til emne

1. Bruk PLUSS-ikonet i toppmenyen.
Insert topics

Flere alternativer

1. Klikk på trekanten øverst i høyre hjørnet på det sentrale emnet og velg Sett inn underemne fra kontekstmenyen.
  2. Klikk på det sentrale emnet og trykk på ENTER. For å legge til ytterligere emner dobbeltklikker man på ENTER
  3. Hold musepekeren over det sentrale emnet, klikk på trekanten som dukker opp på undersiden og dra for å legge til et nytt emne.

Slett et emne

1. Klikk på trekanten øverst i høyre hjørnet på emneboksen og så Slett. Du kan også slette emnet ved å klikke på Delete eller Backspace på tatstaturet ditt.

Flytt et emne

Reposition topics

Dra og slipp emner for å flytte dem, enten det er for å plassere dem et annet sted på skjermen, eller for å feste dem til andre emnebokser.