Students collaborating in a study group

Samarbeid

Samarbeid mellom to eller flere brukere er mulig i alle Creazas fire verktøy. I Mindomo kan man samarbeide i sanntid, flere brukere kan altså redigere det samme tankekartet samtidig, mens i Cartoonist, MovieEditor og AudioEditor er det kun én av brukerne som kan redigere et produkt om gangen.

Uavhengig av verktøy, inviterer man til samarbeid på samme måte. Én bruker må først starte på et produkt, lagre det og så invitere en eller flere andre brukere til å samarbeide. Brukeren som har startet på produktet, vil også være eieren av dette produktet. Dette innebærer at det er kun er denne brukeren som kan invitere til samarbeid, dele og levere inn produktet.

For å invitere til samarbeid går man til Mine arbeider og klikker på Se og administrér under produktet. Deretter klikker man på Samarbeid og velger den eller de kontaktene man ønsker å samarbeide med, før man trykker på Send invitasjon. Man kan også invitere ved å skrive inn en e-postadresse i feltet.

Brukerne som har blitt invitert til samarbeid, får da en melding og eventuelt en e-post. Meldinger finner man under Min konto under tannhjulet øverst i høyre hjørnet. Åpne meldingen og klikk så på Klikk her for å godta invitasjon. Produktet vil da være å finne under Mine arbeider, og ved å klikke på Rediger kan man jobbe videre med det. Hvis redigeringsknappen er inaktiv og har en hengelås på seg, vil det si at en av de man samarbeider med er inne og redigerer produktet.

Download tutorial

Creaza tutorials on YouTube