Samarbeid

Samarbeid mellom to eller flere brukere er mulig i alle Creazas verktøy. I Mindomo kan man samarbeide i sanntid, flere brukere kan altså redigere det samme tankekartet samtidig, mens i Cartoonist og AudioEditor er det kun én av brukerne som kan redigere et produkt om gangen.

Uavhengig av verktøy, inviterer man til samarbeid på samme måte. Én bruker må først starte på et produkt, lagre det og så invitere en eller flere andre brukere til å samarbeide. Brukeren som har startet på produktet, vil også være eieren av dette produktet. Dette innebærer at det er kun er denne brukeren som kan invitere til samarbeid, dele og levere inn produktet.

For å invitere til samarbeid går man til Mitt innhold > Mine produkter og klikker på Mer under produktet. Deretter klikker man på Samarbeid og inviterer den eller de man ønsker å samarbeide med. Det er tre måter å invitere på:

1. Kontakter: Velg kontakt(er) fra kontaktlisten til høyre og trykk så på Send invitasjon.
2. E-post: Skriv inn en e-postadresse i feltet og trykk så på Send invitasjon.
3. Lenke: Kopier lenken du finner ved å scrolle litt ned og del den via e-post, læringsplattform eller lignende

Hvis du velger 1. eller 2., vil brukerne som har blitt invitert, få en melding og/eller en e-post. Meldinger finner man under bjelle-ikonet i toppmenyen. Åpne meldingen og velg Klikk her for å godta invitasjon. Produktet vil da være å finne under Mine arbeider, og ved å klikke på Rediger kan man jobbe videre med det.

NB: Hvis redigeringsknappen er inaktiv og har en hengelås på seg, vil det si at en av de man samarbeider med er inne og redigerer produktet. Dette gjelder ikke for Mindomo, kun for Cartoonist og AudioEditor.